Статті
Назад

Захист приватного будинка в умовах підвищеної грозової активності та нестабільності мережі живлення

11.07.2022
Захист приватного будинка в умовах підвищеної грозової активності та нестабільності мережі живлення

Важко уявити теперішній світ без електрики. Він не можливий без світильників, насосів, кондиціонерів, пральної машини і ще безліч корисних винаходів. Нажаль, для оптимальної роботи обладнання недостатньо просто приєднати його до мережі живлення, потрібно подбати і про те,  щоб спосіб доставки електроенергії був надійним та максимально безпечним.   

Потрапляння блискавки у лінію передачі елекроенергії несе за собою катастрофічні збитки. Струм швидко розтікається по лінії електропередач та може перегріти ізоляцію проводів аж до загорання, причому, не обов’язково блискавка потрапляє у лінію, недалеко від вас. Струм блискавки здатен долати десятки кілометрів, завдаючи шкоди всьому на своєму шляху.  Попри існуючі засоби захисту електричної мережі від стрибків напруги та зовнішніх факторів – електрична мережа є нестабільною за якісними показниками. Людство прогресує та винаходить все нові і нові пристрої захисту електричного обладнання, яке показує більшу ефективність, ніж його попередники. 

Тут і використовується пристрій захисту від імпульсних перенапруг (ПЗІП) - це пристрій багаторазової дії, принцип роботи якого полягає в обмеженні імпульсних перенапруг до безпечного рівня. Імпульсна перенапруга – це короткочасне (не більше кількох тисячних секунди) збільшення напруги понад припустиме значення. Особливістю є дуже швидке збільшення напруги (8-10 мікросекунд). Напруга імпульсу може становити десятки тисяч вольт. Знизити таку перенапругу до безпечного рівня можна тільки за допомогою ПЗІП. Використання ПЗІП є оптимальним і виконує функції вирівнювання потенціалів та обмеження імпульсних перенапруг в силових та телекомунікаційних мережах до безпечного рівня.  ПЗІП забезпечує захист техніки, що працює від електрики, при різких перепадах струму, перешкоджає стрибкам і, як результат, порушенню роботи в мережі.

Електромонтажна компанія BARCHUK з радістю допоможе Вам у вирішенні будь-яких проблем, та їх попередження!