Статті
Назад

Програма розвитку енергетики України закладена у план розвитку електромонтажної компанії BARCHUK м. Вінниці

10.06.2022
Програма розвитку енергетики України закладена у план розвитку електромонтажної компанії BARCHUK м. Вінниці

4-5 липня 2022 року у Швейцарії у м. Лугано відбулася спільна з Україною Міжнародна конференція з питань відновлення України (URC 2022). На конференції було ініційовано широкий політичний процес щодо відновлення України.

Особливу увагу слід звернути на один з основних шляхів досягнення поставлених URC2022 завдань - це ПОБУДОВА ЧИСТОЇ ЕНЕРГІЇ ТА ЗЕЛЕНИХ БУДІВЕЛЬ. В розрізі цього завдання заявлено про необхідність трансформації енергетичної системи України, щоб забезпечити формування чистої та розумної енергетичної системи. «Система чистої енергетики буде спиратися на нові технології для забезпечення внутрішньої та європейської економіки вуглецево-нейтральними енергетичними ресурсами. Енергетична модернізація будівель та будівництво нових зелених будівель забезпечить скорочення енергетичної бідності та енергетичну незалежність України…» (з декларації URC2022 за посиланням [https://ua.urc2022.com/materiali-konferenciyi]).

На URC2022 було окреслено коло завдань у сфері енергетики України, а саме:

  • запровадити повну заборону російських енергоресурсів, забезпечити зберігання достатніх обсягів запасів та диверсифікувати енергопостачання;
  • розвивати відновлювані джерела енергії для забезпечення переходу на чисту енергію;
  • відбудувати інфраструктуру і забезпечити, щоб ця інфраструктура була здатна транспортувати нові енергетичні ресурси;
  • модернізувати житлові та приватні будинки відповідно до принципів енергоефективності;
  • розробити додаткові 30 ГВт ВДЕ, які забезпечать декарбонізацію енергетичного сектору та зменшення забруднення повітря;
  • розвивати енергетичну незалежність від критичних ресурсів і виробляти нові енергетичні ресурси, які замінять традиційне викопне паливо.

Електромонтажна компанія BARCHUK вже восьмий рік в енергетичному секторі Подільського регіону забезпечує виконання робіт щодо реконструкції електричних мереж, їх відновлення та системного оновлення. Фахове та відповідальне виконання своїх зобов’язань сформувало чіткий і стабільно-поважний авторитет до компанії зі сторони міської влади, представників малого та середнього бізнесу регіону.

Керівництвом компанії було прийнято стратегічний план розвитку, згідно якого основні зусилля будуть спрямовуватися на відбудову інфраструктури країни та покращення ефективності її енергетичного сектору.

Велика частка цього енергетичного сектору потребує заміни та вдосконалення. Відкриті повітряні лінії у густонаселених пунктах необхідно переносити «під землю». Вуличне та дворове освітлення має забезпечувати достатню видимість у нічний час за будь яких умов. Всі енергетичні об’єкти, де працюють або перебувають люди, повинні бути забезпечені захистами від витоку струму на корпус електроустановки; від статичного розряду або різниці потенціалів на різних елементах об’єкта енергетичної інфраструктури; від перевантаження лінії або короткого замикання тощо. Трансформаторні підстанції, що живлять більшість сучасних домоволодінь, не розраховані на запитувані потужності споживання. У зв’язку зі зростанням потужності споживання та виробничих потужностей виникає питання поділу на зони споживання, прогнозування споживання та генерації, узгодження роботи потужних споживачів, компенсації реактивної енергії тощо.

Енергетична інфраструктура зазнає постійних руйнувань в результаті військових дій та терористичних бомбардувань російською  федерацією населених пунктів нашої України. Велика шкода завдається генеруючим електростанціям, які тепер потрапили під окупацію, над якими втрачено контроль та керованість. Багато підприємств обмежили свої виробничі зусилля, дехто взагалі зупинив виробництво. Суттєво зменшилося споживання енергії, що вносить великі проблеми у стабільну роботу енергетичної системи країни. Все це відбувається на фоні постійного зростання вартості енергоресурсів та складного стану економіки країни. Левова частка видатків витрачається на оборону, а тому питання відновлення стосується кожного з нас!

В таких умовах важливе місце посідає малий та середній сектор підприємництва, який сплачує податки, забезпечує робочі місця та відповідально виконує свою роботу на благо громади, регіону, держави в цілому.

Електромонтажна компанія BARCHUK з початку війни виконує ремонт енергетичної інфраструктури регіону, забезпечує працездатність енергетичного сектору та сприяє його модернізації. Фахівці компанії забезпечують фаховий ремонт електричних мереж 10кВ та 0,4кВ; нове будівництво, ремонт та модернізацію трансформаторних підстанцій; реконструкцію мереж освітлення; будівництво систем заземлення та блискавкозахисту; внутрішнє електропостачання; підключення нових споживачів до електричних мереж тощо.

В розрізі завдань URC2022 електромонтажна компанія BARCHUK виконує роботи з проєктування та монтажу сонячних електростанцій, прокладки та підключення кабельних мереж, будівництва трансформаторних підстанцій, влаштування заземлення та блискавкозахисту елементів СЕС. Більше того, у структурі компанії BARCHUK є проєктний відділ, який забезпечить фахову консультацію та прорахунок ризиків будівництва; електровимірювальна лабораторія, яка забезпечить достовірні дані про стан енергетичного обладнання, точну причину несправності; відділ реалізації, який запропонує конкурентну ціну на специфічне обладнання тощо.

BARCHUK – це Україна, відповідальність, надійність та стабільність!!!